Házhozszállítás akár 24 óra alatt
Állandó raktárkészlet
Technikai segítség és szaktanácsadás
Alkatrészellátás és szervíz

Fabrikett (10kg-os csomagolásban)

ÚJ
Fabrikett (10kg-os csomagolásban)
Fabrikett (10kg-os csomagolásban)
Fabrikett (10kg-os csomagolásban)
Fabrikett (10kg-os csomagolásban)
Fabrikett (10kg-os csomagolásban)
Fabrikett (10kg-os csomagolásban)

FABRIKETT – apróra darabolt fából és fűrészporból, kötőanyag nélkül, nagynyomású préseléssel (260 – 300 BAR) készült tüzelőanyag fa- és vegyes tüzelésű tűzterekhez

 

Kiszerelés: 10kg-os fólia csomag (+/-2%), 96 csomag/raklap

Lehetőség van 10kg-os csomagtól a raklapos mennyiség vásárlására is.

 

-Ár: 75 Ft/kg – 10-960 kg vásárlásakor

       70 Ft/kg – 960 kg feletti vásárlás esetén

 

-Anyagösszetétel: vegyes fafaj (akác és nyárfa fűrészporból)

-Égéshő/fűtőérték: 14-18 MJ/kg

-Hamutartalom: 1,3-5%

-Nedvességtartalom: 8,4-14%

 

Személyes átvétel: Albertirsa, Galamb u. 36.

 

Kiszállítás:

Albertirsán belül - 2000 Ft (20.000 Ft feletti vásárlásnál ingyenes)

Albertirsán kívül - egyedi ár alapján

(A szállítási költség tartalmazza a helyszínen kézi erővel történő lerakodást a beállás helyétől maximum 3 méteres távolságra, sík terepen.)

 

A személyes átvétellel vagy a kiszállítással kapcsolatban kérjük hívja a

+36 20 533 9382-es telefonszámot.

Főkategória >SZEZONÁLIS TERMÉKEK
Gyors kiszállítás
Szakemberek által tesztelve
Bemutatótermünkben kipróbálható
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

10 érv arra, hogy miért érdemes fabrikettel fűteni:

  1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tűzifa. Összevetve az eleve száraz fabrikett és az eltérő fatípusok fűtőértékét, megállapítható, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) esetében.
  2. Tapasztalatok szerint 30-60%-al kevesebb kell belőle, mint tűzifából. Nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a kályha vagy kemence, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot, ugyanis az nagymértékben módosíthatja a különféle fűtőanyagokból származó hőértéket.
  3. A fabrikett nagyon száraz. Többnyire 8-10% körüli a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti, tehát kifejezetten száraz tüzelőanyag. Nedvességtartalma maximum 14%.
  4. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (max 5%) marad, ami éppen a kis telítettségének köszönhetően nem okoz annyi gondot a kéményben sem.
  5. A fabrikett mindjárt elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk. (Ajánlott a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.)
  6. Könnyen kezelhető. Tárolása kisebb helyet igényel szemben a tűzifával. Tiszta, így idősebbek és kismamák is könnyedén kezelhetik.
  7. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett nem ég, hanem izzik, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
  8. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem nulla.
  9. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. A nedvesebb tűzifa fabrikettel történő elegyítése nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
  10. Kiszámítható mennyiség. A brikett rendelése esetén a csomagolási egységnek köszönhetően pont akkora mennyiséget kap, mint amennyit rendelt.

 

TIPP:

A tűzteret nem tanácsos telerakni brikettel, ugyanis a magas fűtőértéke miatt a hagyományos tűzifához képest fele mennyiséget érdemes használni.

A brikett a gyújtósra vagy a parázsra helyezés után kb.: 15-40 perc elteltével begyullad, és távozik belőle a nedvesség. Ezt követően, ha lefojtjuk a levegőt, nagyon sokáig: 2-12 órán keresztül izzik, attól függően, hogy mennyire fojtottuk le, és hogy mekkora tömegű brikettet helyeztünk az égéstérbe.

Adatok
Cikkszám
fabrikett
Státusz
ÚJ    
Hírek, tippek
Olvasd el legújabb írásainkat
Facebook
Légy tagja közösségünknek
Youtube - videók
Gépbemutatók, újdonságok
Bemutatóterem
Szakszerű segítség testközelből